utorak, 20. prosinca 2011.

Kreativna djeca

Zadnjih mjesec dana u našem domu se izmjenjuju kreativci gotovo svakodnevo. Počelo je prije više od mjesec dana kada je trebalo izraditi adventski vijenac za Caritas (zadatak s vjeronauka). Zajedno s prijateljem moj sin T. odlučio je izraditi dva vijenca i jedan aranžman. Samo su pripreme materijala bile kod nas doma, a sama izrada se preselila kod prijatelja.




Nakon toga je kći s društvom trebala napraviti nešto za Božićni sajam. Odlučili smo se za cvjetove na špangicama od ostataka plesniih haljina. Evo što je pet kreativaca napravilo.



Sljedeći su borići od zelene tkanine za malu prijateljicu E.

Kad su otišli doma moj sin se sjetio da bi on mogao napraviti kapice na isti način.

U srijedu, dan prije sajma, moj sin je doveo doma sedam malih kreativaca na pola sata i onda su za likovnu grupu radili nešto s gipsom i žicom. Budući su rad završili u školi, ne znam što su na kraju napravili. Naravno, ovih pola sata se proteglo na cijela dva sata.
U školi je napravio jedan bor od časopisa, a drugi bor je napravio doma.

Sve u svemu, bilo je ovo kreativno jaaaako produktivno razdoblje.






Broj komentara: 15:

  1. Na ovome bi iskreno pozavidjeli i "malo" stariji kreativci!!! Uf, ne znam uopće što izdvojiti iz ove mase ekstra kreativnih radova, bravo za ekipu!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. ja ću samo reći - ajoj! ali neka, stvarno su bili vrijedni i to je odlično

    OdgovoriIzbriši
  3. Radovi su odlični, jako spretne male ruke!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pravi male umetniške rokice. Zelo luštne stvari sta naredila.

    OdgovoriIzbriši
  5. Bravo za vrijedne ručice,sve je prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja bih pohvalila roditelje i nastavnike koji se trude da kod djece razvijaju osjećaj za kreativnost, jer nije to samo napraviti kapicu ili borić, to pozitivno utiče na njihove glavice u raznim vidovima. Bravo za male, vrijedne ruke!

    OdgovoriIzbriši
  7. Slažem se s Fikretom...rekla je upravo ono o čemu sam i ja razmišljala...i još jedanput bravo za vrijedne ruke koje su napravile puuuunooo šarenih ukrasa, a najslađe su mi kapice!!!
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivno, predivno!! A one kapice su kao male izrađivale i moje seke, pa je do nedavno još živio djed mraz iz njihovih djetinjih dana.. Sad je izgleda red da ja ponovo napravim djeda mraza, njima u čast. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ostajem bez reči, sve lepota do lepote!
    Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  10. Samo tako naprijed, i ne ometaj male kreativce (dobro rečeno tko si ti....) samo nadgledaj, fenomenalne stvari, a špangice su za pet plus. Pozdrav. Loredana

    OdgovoriIzbriši
  11. klincima nema ništa draže od stvaranja, samo neki teško podnose ako im rezultat ne ispadne kako su zamislili. ajoj, majko... tisuću puta im ponavljam da je važna volja i trud, vještina dolazi s vremenom, a kreativnos se razvija. mislim kako je najvažnije stvoriti u njim sklonost prema stvaranju nečega svojim rukama.

    OdgovoriIzbriši
  12. Bravo za majstore! I bravo za roditelje i nastavnike koji su sve ovo podržali i pomogli.
    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  13. Ajme, koja eksplozija kreativnosti! Krasni su!
    Bravo za klince :)

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  14. Krasno, borići i kapice su fantastični!

    OdgovoriIzbriši
  15. Stvarno ste bili vrijedni,ideju s kapicama bi si mogla posuditi s obzirom da svake godine moramo raditi stvari za sajam

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails