nedjelja, 4. srpnja 2010.

Glazbene kutije ili kako ne treba

Jutros sam poranila u omiljeni shoping. Krenula sam nešto poslije sedam i do devet završila obilazak. Jako je vruće pa i trgovci rano zatvaraju dućane. Naravno da sam kupila dosta toga. Uglavnom stvari koje nisam tražila: kutija-škrinja, bokal (još jedan u nizu), okvir x2, ručnog rada, policu za začine (šta će mi to), pletenu košaru x2,...

Želim vam pokazati kako znam zabrljati stvari. Ovu kutiju sam davno kupila na Hreliću. U njoj se nalaze programi s nastupa i projekcija moje omiljene glazbenice (moje kćeri). Dugo sam tražila salveticu s glazbenim motivima.

Umjesto da popunim neravnine na kutiji odmah sam zalijepila motiv. Sad svatko zna iz kojeg hotela je kutija došla :((

kako sam zabrljala škrinjicu? Jednostavno. Čim sam odvojila gornji sloj salvete primjetila sam da je deblji od salveta koje inače koristim. Međutim, uporno sam pokušavala nanositi ljepilo za salvete preko motiva. Naravno da je teško prolazilo. Zbog toga su se stvorili nabori. Bravo ja, drugi put.


Na prednju stranu sam šablonom nanijela motive (i to bitumenom)!?! Naravno da su različitih nijansi. Koji je ovo bravo? Treći?

Pitanje za kraj: "Tko nije bio na trgu kod Maje?" Ako ste iz Zg i ne odete dobit ćete neopravdan sat! Ups, škola je završila. Svakako posjetite njihov štand.

Broj komentara: 11:

  1. Jakoo lijepo Goga!
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  2. Ha, ha, draga Goge ne se sekirati, ja sam uvjerena da izgledaju fantasticno u odnosu kako su prije izgledale.Meni se svidjaju, ne volim savrsenstvo.Pusa

    OdgovoriIzbriši
  3. glazbene kutije su predivne,bravo!

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja ima par komada Sacher kutija i ne da mi ih se raditi upravo zbpg toga što se nekako moram riješiti tog ugraviranog natpisa na poklopcu - mislim da će biti okršaj sa kitom za drvo!

    Što se tiče druge kutijice koju si divno iskombinirala - šablone ne moraju biti savršene, dapače! Ove drugačije nijanse bitumena imaju svoj šarm! Jesi pokušala peglati salvetu na većim površinama? Ne ostaju nabori i tehnika je super za poklopce kutija!
    Lijepo je što si podijelila ova iskustva s nama! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. hahaha... ovo je bilo hrabro i iskreno. učiti ćemo na tvojim primjerima. obečajem! ali, baš si nešto mislim... a tko nema ovakvih gafova? događa se. ali bez obzira na greške, kutije su lijepe i šarmantne. zar ne?

    OdgovoriIzbriši
  6. male nesavršenosti? pa tko još toliko cjepidlači! pa baš je čar u tim malim nedostacima!

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala svima. Već sam planirala skinuti salveticu sa škrinjice, kad ono, vama se sviđa. Nisam sigurna ni kako bi to trebalo raditi.
    Izzy, nisam peglal salveticu, a nisam ni sigurna kako bi to trebalo raditi. I ja cu u okršaj s kitom za drvo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Goga, ima jedan nacin kako da se salvetica ne zguzva. Najprije namazes ljepilom za decoupage. Kad se ljepilo osusi onda stavis salvetu tamo gje bi htjela da bude taj motiv. Preko toga stavis onajmasni papir za pecenje kolaca i odozgo peglom smanjenom na jedinicu polako peglas. (bez pare)
    Ako se papir za pecenje odmah ne skida jer se zaljepio, pricekas dok se ohladi i onda lako skines. Dok peglas mozes provjeravati kako ispada, tamo gdje je eventualno jos malo ne priljepljeno, popravis. Poslje sve odozgo premazes sa ljepilom za decoupage. Ja cak i flase tako radim, jer kad je velik motiv, salveta se guzva, a sa peglom puno lakse ide.

    OdgovoriIzbriši
  9. kajka ti je jako dobro opisala kako peglati salvete, samo pripazi kod premazivanja ljepilom nakon peglanja: podloga se mora dobro ohladiti od pegle i potezi ljepilom moraju biti brzi i precizni, inače postoje šanse da se salveta napuhne i potrga ;)

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails