petak, 26. veljače 2010.

Sunce

Ne mogu više čekati. Toliko mi fali sunce da sam počela po kući stavljati sve žute i narandžaste stvari. Jučer sam bila tako dobro raspoložena zbog vremena. Jedina loša stvar je što mi pri takvom vremenu dođe da odgodim sve svoje obveze i odem u šetnju.
Već sam počela izlagati pisanice po domu. Neke od njih stare su više od pet godina. Moja omiljena je prva na slici.
Sve ove pisanice su rukom oslikane. Ovo su ustvari ispuhana pačija jaja. U posljednje vrijeme teško dolazim do njih. Nakon ispuhavanja potrebno ih je ostaviti da se suše nekoliko tjedana. Nakon toga na gornjoj strani pomoću glinamola učvrstim mašnicu ili omčicu za vješanje. Za oslikavanje koristim vodene boje i tempere, koje kasnije prelakiram (lak za nokte). Zlatnom konturom dodatno ukrasim pisanicu.
Ovaj put poslikala sam samo žućkaste, zbog već spomenutog sunca. Kako ih budem vadila iz kutija poslikat ću i druge.


Broj komentara: 5:

  1. Eto vidiš što sve sunce nanese - svaka čast na ručnom oslikavanju!

    OdgovoriIzbriši
  2. ajme, krasne su! sad mi je lakše, nisam jedina koja je tako bedasta da ručno oslikava jaja! I ja ih imam starih oko 5, 6 godina, čak i kuhanih koje sam uspjela osušiti, ali jako dobro treba paziti da ne puknu u procesu, jer je miris nesnosan...

    OdgovoriIzbriši
  3. Goge, puna si iznenađenja! Baš imaš dara za slikanje i moram priznati da ti zavidim na tome! Jedno vrijeme sam i sama imala običaj ispuhati nekoliko jajčeka pred Uskrs, no na njih sam ljepila naljepnice. Na kraju je sve završilo u smeću...

    OdgovoriIzbriši
  4. hvala na objašnjenom postupku za jaja. ali slike su jako lepe i stvarno unose veselje u prostoriju. :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako je lepo. Obozavam slikice poput ovih. Inace za suncem sam luda i za setnjama. Ponekad tako pozelim da zivim negde na nekoj periferiji, basta, sunce, setnje, reka, sumica, uhhhhh...da mi vreme stane, da mi niko ne dira u moj svet,dodje mi tako ponekad da budem izolovana od svega, od nekih dogadjaja, ne mogu da smislim krv u filmovima, svadje, ljute oci, zamrznut pogled. Sva sreca zivim u normalnoj porodici, ali zasto nije ceo svet nasmejan, topao i suncan, zapitam se cesto.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails