srijeda, 17. veljače 2010.

Keramika

Ove su vaze nastale prije trinaest godina u prvoj trudnoći. Bila sam zaluđena glinom i oblikovala je svakodnevno. Potrošila sam nekih petnaestak kg. Budući da mi se više ne da brisati prašinu nekoliko puta tjedno, većina stvari je zapakirana u kutije. Ove vaze su našle mjesto na kuhinji.
Glinu je jako lijepo oblikovati, ali to je tek prvi dio posla. Nakon sušenja slijedi pečenje na visokoj temperaturi (oko 1000° C) te glaziranje. Nakon glaziranja ponovno se peče na visokoj temperaturi. Naravno, često se dogodi da uradak pukne. E, to je tuga.

Broj komentara: 11:

  1. Goge, posebne su!
    Baš ti zavidim :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam glinu... Izgleda tako prirodno i organski, bez obzira na boju ili glazuru! Super su!

    OdgovoriIzbriši
  3. predivne su vazice goga,bravooooooo!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. fantazija, bas su lepe. Vaza nikad dosta, meni uvek nedostaju.

    OdgovoriIzbriši
  5. Di je moj komentar s pitanjem - postoji li išta što ti ne znaš raditi? Vidjet ćeš ti kad se vidimo!

    OdgovoriIzbriši
  6. Predivno. .jako mi se sviđaju vaze. .

    OdgovoriIzbriši
  7. joj, obožavam ovakve stvari... nažalost peć za keramiku je samo jedan od snova... moram se zadovoljiti modelir masama... prekrasne su vaze!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Vaze su lijepe, a osim toga obožam radove od trajne vrijednosti. Napravit radove koji godinama uveseljavaju je super - samo ih radi i dalje!

    Ako su to stari radovi - kakvi bi bili danas :)?

    OdgovoriIzbriši
  9. Odavno nisam radila sa glinom. Nažalost nijedan rad nemam sačuvan. Jedino što imam kod sebe je mala crkva koju je moj brat davno modelirao. Nije pečeno, zvonik je pukao, ali bez obzira na to ta crkva i dalje stoji kod mene u sobi. Sada znam tu i tamo nešto sa das masom napravit i zbilja je gušt nešto rukama modelirat. Vaze su super. Svakako pokaži još radova od gline ako imaš.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails