petak, 13. kolovoza 2010.

One stroke... s Hrelića

Prije dosta godina (oko desetak, dok sam bila na porodiljnom) preko satelitske TV prvi put sam se upoznala s one stroke slikanjem. Ostala sam tako očarana da sam snimila gđu Donnu Dewberry na VHS kazetu. I od tada imam veeeeeliku želju naučiti ovu tehniku, ali nikako da krenem.

Prije otprilike mjesec dana u omiljenoj šetnji omiljenim nedjeljnim "korzom" ugledala sam sliku (drvo) koja me očarala. Sreća da sam bila brža od Sandre. Odmah smo se složile da će to biti odlična slika za moju vikendicu.

Prilikom sljedećeg posjeta (srijeda) pronašla sam i veliki limeni tanjur oslikan uljanim bojama. Tanjur ima i mogućnost vješanja na zid, iako ja u njemu planiram držati voće.

P.S. Ja uopće nemam vikendicu :((

Broj komentara: 14:

  1. Goge, imat ces je, pomalo...
    Odlicno oslikano, svidja mi se:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako je divno! Tako lijep i bogati motiv. I like it a lot :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ha-ha - baš mi je drago što si postala svoj "ulov". Ovaj tanjur je baš dobro došao kao par za slikicu. p.s. nije važno što nemaš vikendicu, ti jednostavno na vrijeme misliš na sve i vrijedno skupljaš stvari za budućnost (nadam se ne daleku). Pusa i lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  4. draga goga molim te ako želiš pošalji mi na moj mail svoj broj moba da se čujemo rado bi te upoznala,a i da uživo dobim onu prekrasnu sliku koju sam osvojila kod tebe,nešto mi nije u redu sa mailom.tj ne mogu slati mail.pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  5. Fantastično izgledaju tanjuri...crna podloga na kojoj je cvijeće živahnih boja...stvarno mi se sviđa, ali nemam pojma što je one stroke slikanje!? :)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Toliko ste ga lepo oslikali da bi bila šteta bilo šta staviti u njega, što bi sakrilo lepotu cveća...Takav tanjir je ukras svakog prostora..Palo mi je napamet da bi tako mogli oslikati i kamenčiće i pretvoriti ih u divne broševe, koji znaju biti vrlo lep modni detalj.....Svaka čast, imate izuzetan dar za primenjenu umetnost!!

    OdgovoriIzbriši
  7. ah hrelić!!!....izgleda da će mi iz rijeke morati organizirano doći jedan dan:))))).....da i mi malo haramo:)))))....
    traži se iskusan vodić ;))....
    divni su tanjuri,ovaj drugi mi je posebno dobar.....
    pusa:))....

    OdgovoriIzbriši
  8. Nemas vikendicu, al imas tanjire i to jako lepe ;)))

    OdgovoriIzbriši
  9. nemam ni ja vikendicu pa stalno nešto skupljam za njeno uređenje! ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. kakve to veze ima što nemaš vikendicu...jednom budeš :)

    OdgovoriIzbriši
  11. tole je res zanimiva tehnika, nekje sem ujela, da ji rečejo "nalaganje svetlobe", ker se vsak naslednji sloj odslika s svetlejšim odtenkom. v tem je baje tudi vsa umetnost. tako, da kar pogumno, vikend bo imel precej sten :))

    OdgovoriIzbriši
  12. i ja sam ocarana ovom tehnikom..prekrasni komadi ce ti krasit vikendicu jednog dana kad je budes imala:))

    OdgovoriIzbriši
  13. Bas mi je drago da vam se svidja. Kao što sam napisala kupila sam ove komade na Hreliću. Svaki sam platila po 10 kn. Ponekad čini da su prešareni.
    Mare, čekam te. Samo dodji.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails